Två män drunknade i Vänern

Tål att tänkas lite extra på säkerheten efter en artikel som denna.

Försvann under fisketur
Två män hittades på måndagen drunknade i Vänern vid Mårön, mellan Karlstad och Kristinehamn.Männen hade på lördagen gett sig ut på fisketur.
Det var anhöriga som slog larm på söndagskvällen. De två männen hade på lördagsförmiddagen gått ut från Mårön för att fiska. De hade uppgett att de skulle övernatta i en stuga på ön Härö, en dryg mil sydväst om Mårön.– Det kom in till oss klockan 20.52 på söndagen, via dottern till den ena mannen. SSRS (sjöräddningssällskapet) satte iland en person på Härö som gick igenom alla stugorna, och enligt bedömningen hade det inte varit någon där på lång tid, säger Mats Rinman, biträdande räddningsledare vid sjöräddningscentralen i Göteborg.På måndagsmorgonen återupptogs sökandet, med utökad styrka. Från vattnet letade tre båtar från sjöräddningenssällskapen i Kristinehamn och Hammarö, från luften sjöräddningens helikopter och flygplan från kustbevakningen.
Hittades nära landStrax efter klockan elva återfanns en av de saknade, vid strandkanten i en vik på Mårön. Bara minuter senare återfanns också den andre mannen, knappt hundra meter från fyndplatsen.Kropparna bärgades och identifierades på plats. Därefter fördes de till bårhuset i Kristinehamn.Vad som gått snett är oklart. En teori från sjöräddningscentralen är att båten kantrat när de tagit upp nät.Den båt som männen använde sig av, en mindre plastbåt med utombordsmotor, har inte återfunnits. Däremot återfann sökpersonal, på måndagsmorgonen, fiskeutrustning tillhörande en av männen, vid Raholmarna en dryg halvmil från Mårön. Enligt sjöräddningscentralen använde ingen av männen flytväst.De omkomna männen, 64 och 70 år gamla, är hemmahörande i Karlskoga.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fiske på halvarsnoren